Dr. Nassaulaan 5 - 9401 HJ - Assen info@compenta.nl
Cultuureducatie met Kwaliteit

Het jonge kind

Compenta draagt bij aan het tot stand komen van het netwerk jonge kind. We organiseren doe- en kennisateliers voor pedagogisch medewerkers, leerkrachten onderbouw primair onderwijs en andere geïnteresseerden.

  • 27 september 2021: Begrijpen met je handen. Een inspirerende en praktijkgerichte visie op kind en creativiteit. Door Sabine Plamper en Titia Sprey van Atelier in een koffer. Download hier de flyer voor meer informatie en opgave. 
  • 2 november 2021: inspiratiebijeenkomst met als thema ‘Ruimte om te groeien’. Tijdens deze bijeenkomst gaat Natasja de Kroon (orthopedagoog en al ruim twintig jaar actief in kinderopvang en onderwijs) in op inspirerende binnen- en buitenruimtes, waarin kinderen ruimte hebben om te bewegen, elkaar te ontmoeten, te spelen. Ruimtes moeten volgens haar prikkelen, verwonderen en uitdagen. Maar hoe ziet zoiets er uit? Aanmelden kan via de website van het ICO
  • 25 en 26 januari 2022: Tweedaagse training Begrijpen met je handen. Deze training biedt inspiratie, verdieping en veel praktische handvatten.  Data: 25 en 26 januari 2022. Download hier de flyer. 

  • Data in overleg: Ruimte om te groeien – inspirerende binnen- en buitenruimte. Deze training (twee teamtrainingen en coaching) is voor kinderopvang, scholen en kindcentra die hun binnen- en/of buitenruimte onder de loep willen nemen en graag veranderingen willen aanbrengen. Natasja de Kroon helpt je om met een andere blik naar de ruimte te kijken. Met materialen die gemakkelijk voor handen zijn je plein inspirerend en uitdagend maken zodat kinderen zich beter ontwikkelen. Interesse? Neem contact op met Jildou Fabriek. 

Op deze pagina lees je meer over het Drents Netwerk Jonge Kind. Contactpersoon Netwerk jonge kind is Jildou Fabriek, email: j.fabriek@methetico.nl.