Dr. Nassaulaan 5 9401 HJ Assen info@compenta.nl

Compenta

Cultuureducatie met Kwaliteit

Nieuws: Uitgave ‘Kunst en cultuur op jouw basisschool’... Lees verder
Home > Nieuws > Update leergemeenschappen cultuureducatie Drenthe

Update leergemeenschappen cultuureducatie Drenthe

20 november 2018

In 2017 is in Drenthe gestart met Leergemeenschappen Cultuureducatie. In een leergemeenschap werken spelers uit het culturele veld en het onderwijs samen met als ambitie het cultuuronderwijs in het voordeel van de leerling te ontwikkelen. Zij delen hiertoe kennis en expertise, formuleren een gezamenlijke ontwikkelingsdoelstelling en werken samen om verbeteringen door te voeren. Zo wordt in een leergemeenschap in Groningen onderzocht hoe je vakoverstijgend kunt werken met Nederlands, poëzie en druktechnieken om leerlingen te helpen bij de taalontwikkeling. In Drenthe richt een leergemeenschap zich op proces- en kindgericht werken in de beeldende vakken.

In Drenthe hebben de partners van Compenta, ondersteund door de Hanzehogeschool, lectoraat Kunst & Samenleving, als doel om tot 2020 zes tot acht leergemeenschappen te ondersteunen. Waarschijnlijk wordt dit doel dit schooljaar al bereikt.

Heb je interesse om een leergemeenschap op te zetten of wil je meer informatie? Kijk dan op de website van Compenta onder Leergemeenschappen of neem contact op met Jeffrey Deelman voor een gesprek.

 

« Terug
Compenta zijn: Kunst & Cultuur Drenthe ICO De Kunstbeweging Scala