Dr. Nassaulaan 5 9401 HJ Assen info@compenta.nl

Compenta

Cultuureducatie met Kwaliteit

Nieuws: Uitgave ‘Kunst en cultuur op jouw basisschool’... Lees verder
Home > Nieuws > Extra geld beschikbaar voor museumbezoek leerlingen basisonderwijs

Extra geld beschikbaar voor museumbezoek leerlingen basisonderwijs

18 september 2018

Extra geld - Drents MuseumHet budget per leerling voor museumbezoek wordt met ingang van het schooljaar 2018-2019 met drie euro opgehoogd. Hiermee wordt het mogelijk gemaakt dat alle basisschoolleerlingen minimaal één keer in hun schooltijd naar een museum kan.

In het regeerakkoord is vastgelegd dat alle kinderen tijdens hun schooltijd het Rijksmuseum moeten kunnen bezoeken. Later besloot minister van Engelshoven van OCW dat scholen ook naar een ander museum mogen gaan.
Voor 2018 is een bedrag van 2,1 miljoen beschikbaar gesteld waarvan 1,9 miljoen direct naar de scholen gaat. Vanaf 2019 is dit 4,5 miljoen. 

Het bedrag wordt toegevoegd aan de prestatiebox (bijzondere bekostiging) voor het primair onderwijs. Na de verhoging is er een budget van EUR 15,15 per leerling gelabeld voor de doelen van Cultuureducatie met Kwaliteit. Basisscholen kunnen met de extra middelen uit de prestatiebox het museumbezoek bekostigen; zowel het vervoer als de rondleiding of educatieve activiteit. Deze drie euro kan dus ook ingezet worden voor een museumbezoek met culturele mobiliteit.

Meer informatie
https://www.lkca.nl/nieuwsoverzicht/budget-cultuureducatie-verhoogd-voor-museumbezoek

« Terug
Compenta zijn: Kunst & Cultuur Drenthe ICO De Kunstbeweging Scala