Dr. Nassaulaan 5 - 9401 HJ - Assen info@compenta.nl
Cultuureducatie met Kwaliteit

NPO en CMK

07 juli 2021

In Drenthe doet het overgrote deel van de basisscholen mee aan het programma Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK). Compenta kan helpen om je ambities in het kader van CMK te koppelen aan de mogelijkheden die de NPO regeling biedt.

Een paar voorbeelden: 

  • Duurzame professionalisering door het structureel inzetten van een lokale vakdocent. Via de CMK-bijdrage kan die leerkrachten trainen. Een vakdocent kan ook ingezet worden om daarmee een groepsleerkracht de handen vrij te geven voor het geven van extra hulp aan kinderen. 
  • NPO inzetten voor muziekinstrumenten of methodes en CMK gebruiken om een leerlijn te laten ontwikkelen of om te leren werken met methodes.
  • Cultuuronderwijs kun je ook inzetten door een koppeling te maken met andere vakken. Zo kun je dans- of theaterlessen koppelen aan sociaal-emotionele doelen; werken aan taalachterstanden d.m.v. creatief schrijven, toneelteksten schrijven of door te combineren met muziek.
  • Ook kun je in overleg met een vakdocent een programma op maat laten ontwikkelen. Je kunt bijvoorbeeld mediawijsheid doelen bereiken door met een filmdocent aan de slag te gaan.

Download hier de folders die over dit onderwerp zijn ontwikkeld door het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA):