Dr. Nassaulaan 5 - 9401 HJ - Assen info@compenta.nl
Cultuureducatie met Kwaliteit

Terugblik festival Brandstof

26 april 2021

Terugblik op het noordelijk festival cultuureducatie Brandstof 

Van 12 t/m 22 april 2021 organiseerden De Kunstbeweging, ICO, Scala en K&C het festival Brandstof voor leerkrachten, directeuren, schoolbestuurders en cultuureducatie-makers. Met bijna 1100 uitgegeven tickets en bijna 300 bezoekers is het festival een groot succes te noemen waar we heel trots op zijn. 

  • "Leuk om samen nieuwsgierig te zijn"  
  • "Ik heb met een andere blik naar talent leren kijken"  
  • "Bedankt voor de super inspirerende bijeenkomst. Ik word er blij van!" 
  • "Weer energie gekregen om alsnog die samenwerking nieuw leven in te blazen."  
  • “Ik vond het een superleuke workshop! Dit hoop ik zeker ook een keer te gebruiken in mijn eigen lessen!" 
  • “Ik vind het Brandstof Festival ontzettend leuk, informatief, zinvol, helder, boeiend en verfrissend georganiseerd!”  

Zo maar een greep uit de reacties op de verschillende programmaonderdelen van Brandstof. Zowel sprekers ‘van ver’, zoals Steven Pont en Merlijn Twaalfhoven, maar ook van heel dichtbij zoals Michiel Koelink (Master Kunsteducatie Groningen) en Elsbeth van Beilen (Atelier Abel) inspireerden tijdens Brandstof iedereen die zich bezighoudt met cultuureducatie. 

De centrale onderwerpen van het cultuureducatie festival waren de kunstenaarsmindset (hoe haal je die de klas in?) en het eigenaarschap van leerlingen (hoe activeer je dat?). Een aantal uitgebreide artikelen is toegevoegd aan dossier creativiteit op de website van K&C. Voor het festival is ook een speciale podcast gemaakt met een aantal festivalsprekers, waaronder Karin Kotte en Merlijn Twaalfhoven. Veel luisterplezier gewenst. 

CMK III is gestart en de adviseurs van De Kunstbeweging, ICO, Scala en K&C zijn ervoor om jou en je school om je te inspireren en de komende jaren verder te helpen in het geven van goed cultuuronderwijs. Tot ziens bij de volgende editie van Brandstof! 

IMG_0603 a.jpg

_V_R0435.jpg

IMG_0601 a.jpg

Terugblik festival Brandstof