Dr. Nassaulaan 5 - 9401 HJ - Assen info@compenta.nl
Cultuureducatie met Kwaliteit

Brandstof, Noordelijk Festival Cultuureducatie

03 maart 2021

603f61b555d0a_brandstof-2021---header-facebook.png

Met workshops, lezingen en kickstart-sessies

Van 12 t/m 22 april 2021 organiseren wij Brandstof, Noordelijk Festival Cultuureducatie. Leerkrachten, pedagogisch medewerkers en culturele ondernemers kunnen zich kosteloos aanmelden voor een interactief online programma, bestaande uit maar liefst 24 workshops, lezingen en inspirerende verhalen. Deelnemers komen meer te weten over het stimuleren van de kunstenaarsmindset van zichzelf én de leerlingen en ontdekken hoe de eigen inbreng van kinderen ingezet kan worden bij het vormgeven van cultuuronderwijs.

Een tipje van de sluier: Drentse actrice en zangeres Rosa da Silva is te gast, we gaan in gesprek met de makers van de documentaireserie 'Klassen', ontwikkelingspsycholoog Steven Pont geeft een lezing en theatermaker Merlijn Twaalfhoven vertelt meer over de kunstenaarsmindset. Er zijn workshops beeldverhalen maken met kinderen en Visual Thinking Strategies en er wordt gestart met een culturele bingo. Elke maandag t/m donderdag zijn er activiteiten om 15.00, 16.00 en 19.00 uur.

Meer informatie over het programma en het aanmeldformulier vind je op de website van K&C. 

Compenta en K&C organiseren dit festival gezamenlijk, als onderdeel van de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit in Groningen en Drenthe. K&C is in Groningen penvoerder van de regeling en in Drenthe is dit Compenta. 

Brandstof, Noordelijk Festival Cultuureducatie