Dr. Nassaulaan 5 - 9401 HJ - Assen info@compenta.nl
Cultuureducatie met Kwaliteit

EVI deadline verschoven

22 april 2020

Alle scholen die in 2019-2020 een CMK-bijdrage hebben ontvangen zijn verplicht om het evaluatie-instrument EVI in te vullen. Heel veel scholen hebben dit, ondanks alle drukte, al gedaan. Dat is heel fijn. Een aantal scholen, die de deadline niet denkt te halen, komen wij tegemoet door de deadline van 1 juni te verschuiven naar 1 juli. Mocht je hulp nodig hebben bij het invullen van EVI, neem dan contact op met een van de adviseurs.

 

Wie is Evi?


Evi is een digitale vragenlijst. U kunt uw ervaringen bij haar kwijt, en zij geeft advies en hulp om het cultuuronderwijs verder te ontwikkelen. Met behulp van Evi maakt u inzichtelijk in welk scenario uw school zich nu bevindt, en hoe u desgewenst in een volgend scenario terecht kunt komen. Evi is voor en van u: door de digitale vragenlijst vaker in te vullen bouwt u een dossier op waarin de ontwikkeling van het cultuuronderwijs op uw school zichtbaar wordt. De Evi-piramide (de piramide in het Evi-logo) visualiseert die groei.

Evi is als evaluatie-instrument in de eerste plaats dus een hulp voor uzelf. Het hoofddoel van deze evaluatie is niet de verantwoording van de CMK-gelden, maar inzicht krijgen in wat de afgelopen jaren op uw school is gebeurd op het gebied van cultuuronderwijs en hoe u verder wilt. Daarnaast biedt Evi inzicht in de ontwikkeling van het Drentse cultuuronderwijs en de rol die Cultuureducatie met Kwaliteit daarin speelt.

 

Hoe en wanneer vul ik Evi in?


Uw school heeft tot uiterlijk 1 juli 2020 de tijd om de vragenlijst in te vullen.  Daarna wordt Evi gesloten en is de vragenlijst niet meer toegankelijk. U kunt Evi vinden via deze link.

1. In het inlogscherm vult u uw persoonlijke inloggegevens in. 
Het emailadres (gebruikersnaam) van uw Evi account vindt u in de brief die u via email heeft ontvangen (let op: dit kan verschillen van het account voor de CMK-aanvraag). 
Is uw mailadres recent gewijzigd, stuur dan een mail naar info@compenta.nl. Indien u het wachtwoord vergeten bent of voor de eerste keer deelneemt aan Evi, kunt u zelf een nieuw wachtwoord aanmaken met behulp van de knop wachtwoord vergeten. Maak hierbij gebruik van het bij ons bekende emailadres.  

2. U vult Evi in met twee personen op uw school. 
De eerste invuller (bij voorkeur een ICC’er, cultuurcontactpersoon of leerkracht) beantwoordt de vragen. Hij/zij kan vragen openlaten voor de tweede invuller, die de gegeven antwoorden doorneemt en aanvult. De tweede invuller is bij voorkeur de directeur. U kunt Evi samen of apart van elkaar invullen - de antwoorden blijven tussendoor bewaard. 

3. Als beide personen hun handtekening hebben geplaatst kunnen deze niet meer gewijzigd worden en worden de antwoorden beschikbaar gesteld aan een onderzoeker van de RUG. 

4. Na correcte invulling ontvangt u een digitaal dossier in een pdf bestand. Wij adviseren u om een kopie van dit bestand zelf op te slaan.

 

Ben ik verplicht om Evi in te vullen?


Ja, alle scholen die deelnemen aan Cultuureducatie met Kwaliteit hebben de inspanningsverplichting om Evi in te vullen. U heeft tot 1 juli 2020 de tijd. Daarna is de vragenlijst niet meer toegankelijk. 

 

Wat gebeurt er dan? 


Als uw school heeft aangegeven dat zij hulp nodig heeft, zal die hulp worden geboden door adviseurs van Compenta. Een onderzoeker van de Rijksuniversiteit Groningen analyseert alle ingevulde vragenlijsten om een beeld te geven van Cultuureducatie met Kwaliteit Drenthe. In het rapport worden alle gegevens geanonimiseerd weergegeven. Nieuwsgierig? Klik hier voor het rapport over Evi 2018