Dr. Nassaulaan 5 - 9401 HJ - Assen info@compenta.nl
Cultuureducatie met Kwaliteit

Post-hbo Cultuurbegeleider

Ben je verantwoordelijk voor het cultuuronderwijs binnen jouw school? Heb je behoefte aan meer inhoudelijke kennis op dit gebied? Wil je zelf goed cultuuronderwijs verzorgen op school of juist jouw collega’s hierin begeleiden? In dat geval is de post-hbo-opleiding Cultuurbegeleider iets voor jou!

Cultuureducatie heeft in het basisonderwijs een vaste plaats gekregen. De school maakt kunst & cultuur toegankelijk voor alle kinderen en legt een fundament voor de culturele en talentontwikkeling van kinderen. Veel basisscholen hebben een intern cultuurcoördinator (ICC) die het interne en externe cultuuraanbod coördineert. Toch is het nog een uitdaging om beleid op dit gebied duurzaam te implementeren. Hoe kan een schoolteam hierin verandering aanbrengen? De cultuurbegeleider speelt daarin een belangrijke rol. De cultuurbegeleider zet naast kennis, ook onderzoeks- en coachingsvaardigheden in bij de schoolontwikkeling.

De opleiding op de Hanzehogeschool wordt in samenwerking met inhoudsdeskundigen van Stichting Kunst & Cultuur, De Kunstbeweging en ICO Centrum voor Kunst & Cultuur uitgevoerd.

Klik hier voor alle informatie.