Dr. Nassaulaan 5 9401 HJ Assen info@compenta.nl

Compenta

Cultuureducatie met Kwaliteit

Nieuws: Uitgave ‘Kunst en cultuur op jouw basisschool’... Lees verder
Home > Scholingsaanbod > Post-hbo Cultuurbegeleider

Tegemoetkoming studiekosten Post-hbo Cultuurbegeleider

Ben jij een interne cultuurcoördinator (ICC’er) en wil je integraal kunnen kijken en werken aan veranderingen binnen je school of instelling? Neem dan deel aan de Post-hbo-opleiding Cultuurbegeleider die in september 2017 van start gaat aan de Hanzehogeschool in Groningen. Het ministerie van OCW stelt vanaf september 2017 een subsidie beschikbaar voor de opleiding Cultuurbegeleider. Onder de subsidie vallen cursusgeld tot een maximum van € 3.000, vergoeding  van literatuur (max. € 175), reiskosten (max. € 300) en vervangingskosten voor maximaal 72 uur.

Naast theoretische onderdelen is het programma sterk gekoppeld aan de praktijk op de eigen school. Inhoud, samenhang, leerlijnen, implementatie en coaching van collega’s zijn centrale thema’s. De opleiding vindt op woensdagmiddagen van 15.00 uur tot 18.00 uur plaats in Groningen. De opleiding is gevalideerd door registerleraar.nl. Je ontvangt na afronding het diploma Post HBO Nederland en wordt ingeschreven in het Abituriënten-Register. Meer informatie over de opleiding vind je op de website:
http://professionals.hanze.nl/alle-opleidingen/onderwijs/post-hbo-registeropleiding-cultuurbegeleider/

Na het doorlopen van de opleiding kun je als Cultuurbegeleider aantoonbaar in aanmerking komen voor een LB-schaal. Je voldoet dan aan de SBL-competenties met taakverzwarende elementen.

Je kunt de subsidie vanaf september bij DUO aanvragen. Als je aanspraak wilt maken op de vergoeding van vervangingskosten dien je samen met school de subsidie aan te vragen. De regeling geldt voor opleidingen die starten vanaf september 2017 en loopt van 2017 tot 2021. Meer informatie over de regeling lees je hier:
http://www.lkca.nl/primair-onderwijs/cultuurbegeleider/subsidieregeling.

 

Compenta zijn: Kunst & Cultuur Drenthe ICO De Kunstbeweging Scala